tirsdag 29. mars 2011

Kulturstriden i 1830-årene

Følg med på google-presentasjonen her. Til neste gang:
Alternativ A: Wergeland treffer tilfeldigvis Welhaven i Christianias gater, de begynner å diskutere litteratur og kultur. Skriv samtalen.
Alternativ B: Wergeland møter redaktøren av Morgenbladet dagen etter at avisen nektet å ta inn "Mig selv". Skriv samtalen.
Alternativ C: Wergeland ligger til sengs i Grotten. Han er syk og vet at han skal dø. En venn kommer på besøk. Skriv samtalen.
Skriv 10 minutter, deretter respons fra 2 medelever. Husk: konstruktiv kritikk, du er en kreativ fagperson, bruk derfor fagkunnskap OG kreativitet. Ferdig til neste norsktime.

mandag 28. mars 2011

Wergeland vs. Welhaven

Du har nå jobbet med "Mig selv" (rettelse: du skulle ha jobbet med det. Til opplysning: to stk. har levert på bloggen). Jeg trenger vel ikke minne om at oppfølging av bloggen teller med i vurderingen av faget...?
Nå skal du lese "Digtets Aand" (side 390). Svar på spørsmålene 1-6 på side 391. I tillegg dette: sammelign formen i "Mig selv" og "Digtets Aand". Legges på bloggen mandag, obligatorisk.

tirsdag 22. mars 2011

Wergeland igjen...

Gjør den interaktive oppgaven om romantikken på NDLA. Bruk læreboka og NDLA helt til du har alle svarene riktig. Gå deretter til læreboka side 288, les "Mig selv", svar på oppgavene til teksten. Blogg.
Pluss denne oppgaven: Hvilket utdrag av diktet tror du lektor Aas hadde på sitt russekort? Skriv ditt forslag til utdrag og din tolkning av hva sitatet betyr på bloggen.
PS: Elevsamtaler begynner i dag. Skjema deles ut.

tirsdag 8. mars 2011

Wergeland

Påstand: Wergeland er den forfatteren i Norge som har hatt størst betydning for ettertida.
Arbeid sammen to og to. Hvilke områder var han engasjert i - i tillegg til å være forfatter? Er dere enige i påstanden? Hvilke er Wergelands viktigste litterære verk?
Legg ved lenker til interessante nettsteder med informasjon om Wergeland.

TIRSDAG: Jeg sjekker blogger og noterer ned innsats/faglig innhold. Samarbeidsprosjekt, så noter hvem som har skrevet teksten.
Les det utdelte diktet "Det første Haandtryk". Svar på spørsmålene på bloggen.