mandag 19. desember 2011



God jul og et riktig godt nytt år til 3stb. 

tirsdag 13. desember 2011

"Byens metafysikk": analyseøvelse


Vi hører Rolf Jacobsen lese egne dikt.

2&2: Dere skal samle bio- og bibliografiske opplysninger om Rolf Jacobsen, en av våre første modernister  + oppgavene til diktet siden 412 som utgangspunkt for disposisjon til en analyse. Utvalgte presenterer sin disposisjon i siste del av timen onsdag. En legger ut på blogg, husk navn på samarbeidspartner.

OBS! Det nærmer seg jul. Sørg for at bloggen din er oppdatert med svar på bloggoppgaver o.a. Registrering/vurdering av blogg er - som du vet - del av karaktergrunnlaget.

tirsdag 6. desember 2011

Selvstendig jobbing onsdag

Petter er på kurs i "Vurdering for læring" hele dagen. Dere jobber selvstendig med faglige temaer, oppfølging torsdag morgen. 
Les 84-88. Tøm teksten 1-5 på blogg i løpet av dagen. 
Oppfølging av plenumssamtale tirsdag: Vis meg at du forstår forskjellen på begrepene (se innlegget "Hva er modernisme?") i en kort refleksjonstekst på bloggen din.

Begrepsavklaring: Hva er modernisme?


Mål for dagen: Hva er forskjellen på det moderne prosjekt, det moderne gjennombrudd, moderne og modernisme?
Læreplanen sier at du skal kunne "drøfte det moderne prosjektet [...] fra opplysningstiden via realismen til i dag". Du skal også kunne "gjøre rede for den modernistiske tradisjonen i norsk og internasjonal litteratur fra siste halvdel av 1800-tallet til i dag." Samtidig er det viktig at du holder deg oppdatert på hva som til enhver tid er "moderne".
Forvirret? Kanskje vil en plenumsdiskusjon hjelpe?